Platenwalhalla Chelsea Records

Vinyl is not dead

Ik zit sinds september knus op kot in Sint-Andries, een hippe wijk in het centrum van Antwerpen. Op weg naar school passeerde ik elke ochtend een knappe gevel. Die van Chelsea Records. Heb thuis een platenspeler staan, dus mijn lp-liefhebbend brein werd al snel geprikkeld. Muziek eens goed kunnen vastpakken om het daarna grijs te draaien, dat heb ik graag. Lekker authentiek.

Tijdens een blokpauze waagden mijn vrienden en ik ons naar binnen. Ik wist vrijwel meteen dat ik niet met lege handen naar buiten ging wandelen. Haha! We werden erg vriendelijk onthaald door de uitbaters. Duidelijk ervaren platenliefhebbers, die ons bijstonden met raad en daad.

Platen, platen, platen o-ver-al waar je kon kijken. Van op de grond tot aan het plafond. Nieuwe platen. Oude platen. Filmklassiekers of de nieuwste Billie Eilishplaat, voor ieder wat wils. Er leek ook geen einde te komen aan de winkel. Trapje naar boven, trapje naar de kelder, gangetje achterdoor. Een goudmijn, werkelijk.

Goed nieuws, want 11 mei openen ze alweer de deuren! Ga ook eens snuisteren @ Kloosterstraat 10, 2000 Antwerpen.

Openingsuren:

Maandag13:00–18:00
Dinsdag11:00–18:00
Woensdag11:00–18:00
Donderdag11:00–18:00
Vrijdag11:00–18:00
Zaterdag11:00–18:00
Zondag13:00–18:00

Gitte

PS: Uiteraard nam ik die van Billie mee 😉

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s